Doktorlar Kulübü - D.K.- Doktorlar ve Tıp Öğrencilerinin Buluşma Noktası Doktorlar Kulübü - D.K.- Doktorlar ve Tıp Öğrencilerinin Buluşma Noktası
D.K.- Doktorlar ve Tıp Öğrencilerinin Buluşma Noktası
Duyurular:    İNSPEKSİYON.com-Tıp Öğrencileri İçin İnternetin Başlangıç Noktası
www.inspeksiyon.com
  doktorlarkulubu@hotmail.com

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
05 Eylül 2010, 15:23:53

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

D.K. " Doktorlar ve Tıp Öğrencilerinin Buluşma Noktası" doktorlarkulubu@hotmail.com
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: anestezi  (Okunma Sayısı 547 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aneSs
ANESTEZİST
Doçent
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 17 Kasım 2009, 22:33:19 »

5'te alıyorlar verru , ameliyathaneye geliyorlar. Ama anesteziden çok cerrahiyle ilgileniyorlar.
safDr
GAZİ TIP EKİBİ
Profesör

büyüyorum sizinle....

« Yanıtla #16 : 18 Kasım 2009, 12:11:44 »

6 da staj var mı
beşte olması gerek

hayatıma giren herkese ,
yaşanmış her şeye
teşekkürler
büyüyorum sizinle....
aneSs
ANESTEZİST
Doçent
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 22 Mayıs 2010, 21:30:40 »

Hastaların ve yakınlarının aç-susuz kalma hususunda bilinçsiz davranışları ve en önemlisi yalan konuşmaları başımızı ciddi derde sokabiliyor. Ki benim başımı derde soktu.

62 yaşında, geçirilmiş bypass öyküsü olan, ilaç tedavisi devam eden, 3 mg intramuskuler dormicum yapılmış hastaya dahiliye ve kardiyoloji konsültasyonu asistan tarafından istenmiş, sonuçlar olumlu gelmiş ve hasta gerekli önerilerle ameliyathaneye hemşire ve personel refakatında getirilmiş. Gerekli hazırlıkları tamamladıktan ve cerrahi ekiple yapılacak işlem hakkında konuştuktan sonra hastayı görmeye gittim. Aç ve susuz kalma durumunu sorguladım, tansiyon ile ilgili ilaçlarını alıp almadığını sorguladım ve damar yolunu açtıktan sonra odaya alabileceğimizi söyledim.

Sıvı replasmanına başladım ve monitorizasyonunu eksiksiz yaptım. Vital parametreler stabil ve hasta premedikasyonun etkisiyle sakin görünüyordu. İndüksiyon öncesi uzaktan oksijenasyona dahi ihtiyaç bırakmayan bir saturasyonu vardı.

İndüksiyonda gerek hava yolunda, gerek kardiyak değişimlerde problem yaşamadım. 35-40 dk süreceği belirtilen işlem olduğu için hocamızın önerisiyle LMA taktım. Solutma işlemini LMA destekli gittiğim için makineye bırakmadan elde devam ettirdim. Uyanmanın hızlı ve rahat olması için 5 konsantrasyonda desflurane açtım. İşlem süresince stabilizasyonda hiçbir sıkıntı olmadı. Gerek açlığa bağlı, gerek operasyona bağlı replasmanları yapmakla birlikte ek medikasyona ve tedaviye hiç ihtiyaç duymadım.

Operasyonun sonunda yeterli oksijenasyonu, spontan solunumu getirdim. Anesteziyi birden değil ufak adımlarla sonlandırdım ve solunumun yeterli olduğuna emin olduğumda reverse ederek LMA'yı çıkardım. Biraz da acele ettim çünkü spazm ve aspirasyon riski LMA'da çok daha fazla. Hastaya sakin olun, açın gözlerinizi, ameliyatınız çok güzel geçti dememle birlikte şiddetli bir ıkınma, kusma ve ajitasyon başladı. Bu sırada tekrar solunumu kaybettim. Siyanoz belirdi, saturasyon hızla düşmeye başladı ve ben aspire etmeye çalışırken diğer arkadaşım oksijen desteği vermeye çalıştı. Gastrik volüm sıfırlanmış olacak ki kusmanın bitmesiyle çeneyi astım ve devamlı flash'a rağmen saturasyon hızla düşmeye başladı ve şiddetli aritmi meydana geldi.

Gerekli tedaviler sonucunda hastayı stabilleyebilmiş olsam da ortada bir gerçek vardı. Hasta hocamızın dediğine göre en az 3-4 bardak su içmişti ve bunu bizden profesyonelce saklamıştı. Ve bunu hayatıyla ödüyordu.

Bu sebeple hastaların aç ve susuz olma konusunda asla sözlerine güvenmemem gerektiğini, gastrik içeriğin varlığına dair her türlü önlemi her operasyonda almam gerektiğini acı bir deneyimle öğrenmiş oldum. Bu önemli hususu sizlerle de paylaşmak istiyorum.
:)Günesin Kızı
Genel Yönetici
Ordinaryus
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 22 Mayıs 2010, 22:19:45 »

çok kötü cidden ya..uyarılara rağmen niye yaparlarkiiii...

ÇOK ZORDU... YUSUF'U GÖRMEYEN GÖZÜN ZÜLEYHA'YI ANLAMASI, ÇOK KOLAYDI... YUSUF'U GÖRMEYEN GÖZÜN ZÜLEYHAYI KINAMASI...
aneSs
ANESTEZİST
Doçent
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 23 Mayıs 2010, 12:09:58 »

Tek sebebi var  :

Cahillik !
gece
Uzman
Çevrimdışı Çevrimdışı

"Sözüm ki tek sana geçmez, celladımsın ey zaman!"

« Yanıtla #20 : 23 Mayıs 2010, 16:33:12 »

çok geçmiş olsun :(
'bi'kaç bardak sudan n'olcak' zihniyeti varmış heralde. hocalar şöyle der mesela 'hastaya sorarsınız ilaç aldın mı diye, almadım derler. aspirin aldın mı dersiniz evet derler çünkü aspirini ilaçtan saymazlar'. aynı zihniyetin kurbanı olmuşsun.
demek ki iyice sormak ve inanmayıp kontrol etmek gerekiyor. + Allah korusun birşey olsa biz suçlu oluruz...

'Adam olursan kıymetin bilinmez. Kaybedersin. Ama adam gibi kaybedersin.'
aneSs
ANESTEZİST
Doçent
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 27 Haziran 2010, 22:56:08 »

Teşekkürler gece.
Bu olayı devlet hastanesinde yaşamıştım. Şu anda sosyokültürel düzeyi bir nebze yüksek hastaların olduğu bir yerde görev yapıyorum. Özel olması sebebiyle hemşireler de bu konuda hassas. Açlık konusunda sıkıntımız yok. Ama işlerin yoğun olduğu devlet hastanelerinde çok dikkatli olmanızda fayda var. Başınıza iş alırsınız, benden söylemesi.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Doktorlar Kulübü : Burada Herkes ÖZGÜRDÜR
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM