Doktorlar Kulübü - D.K.- Doktorlar ve Tıp Öğrencilerinin Buluşma Noktası Doktorlar Kulübü - D.K.- Doktorlar ve Tıp Öğrencilerinin Buluşma Noktası
D.K.- Doktorlar ve Tıp Öğrencilerinin Buluşma Noktası
Duyurular:    İNSPEKSİYON.com-Tıp Öğrencileri İçin İnternetin Başlangıç Noktası
www.inspeksiyon.com
  doktorlarkulubu@hotmail.com

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
05 Eylül 2010, 15:20:10

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

D.K. " Doktorlar ve Tıp Öğrencilerinin Buluşma Noktası" doktorlarkulubu@hotmail.com
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Temel İlkyardım Bilgileri / Senaryo Çalışmaları  (Okunma Sayısı 1742 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HACEM
Yönetici
Deli
Çevrimdışı Çevrimdışı

seviyorum uleyyyyynnn :) ;) ...

« Yanıtla #45 : 23 Mart 2010, 20:18:02 »

Bir seneryoda ben söyleyeyim. Hasta 17 yaşında yüksek tansiyon şikayetiyle geliyor. Kan tahlili, idrar tahlili, böbrek tahlili yapılıyor ve tahlillerin hepsi temiz çıkıyor.Renkli dobbler, tansiyon holter takılıyor. Renkli dobbler temiz çıkıyor. Fakat tansiyon holter sonuçlarında tansiyonun düzensiz bir biçimde yükseldiği görülüyor. Ama hasta 17 yaşında olduğu için ilaç yazılamıyor. Hasta tansiyonu yükseldiğinde çarpıntısının olduğunu ve başının döndüğünü söylüyor. Bu hastaya nasıl bir tedavi uygulanılır, ne yapılabilir.
 Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Böyle bir durumla karşılaştım ve nasıl bir tedavi uygulayacağımı bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

Bugünü düşünürüm,dün geçti,yarın varmı.
Gençliğe de güvenmem,ölen hep ihtiyarmı ...
aneSs
ANESTEZİST
Doçent
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #46 : 05 Nisan 2010, 21:29:27 »

Bu ilkyardımdan çıkmış, direk kliniği ilgilendiriyor. Tıpçı arkadaşlar için güncellemek adına yazıyorum bu mesajı.
aneSs
ANESTEZİST
Doçent
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #47 : 05 Nisan 2010, 21:33:07 »

şimdi ben bir soru sormak istiyorum :D

60 yaşlarında bir bayan tansiyon hastası hiper tansiyonu var ve birden kalp ritmi 140 lara yükseliyo bu durumda ne yapmak lazım daha önce anjiyo da olmuş.Yani kalp ritminin yükselme sebebi ne olabilir?

Mümkünse hemen bir tansiyonunu ölçelim. Anjiyo sonucu olumlu sanıyorum, bu tansiyonun durumuna göre bir müdahale şekli belirleyebiliriz. Eğer çok hipertansif ya da çok hipotansifse hızlı müdahale etmekte fayda var. Ve kan basıncını hızlı şekilde düşürmemek de diğer önemli nokta. Kalp ritminin yükselme sebebi, vücudun oksijen ihtiyacının artmasına bağlı olarak kanın fazla kan pompalama ihtiyacı duymasıdır. Dolayısıyla bu duruma sebep olan etkeni düzeltmek de kalp hızını normale döndürür. Hastayı dinlendirmeli , hipovolemikse bunu tedavi etmeli, ilaçlarını vermeli, durum düzelmezse acil servise nakletmeli. Klinik durumuna uygun pozisyon ve destekle !
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Doktorlar Kulübü : Burada Herkes ÖZGÜRDÜR
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM